Het duurde even voordat ik de inspiratie kon vinden voor het schrijven van dit blog. Binnen twee weken tijd lijkt alles volkomen irrelevant geworden. Afgezien van de ene na de andere crisis. Wat is er mis met het woord pandemie vroeg ik me af? Klinkt het te schattig, omdat het op panda lijkt? Is het een te moeilijk woord? Dat we er de ernst niet van inzien, wanneer je iets geen crisis noemt? En dan beginnen mensen in hun slaafse geldwoede alvast uit te rekenen in welke volgende crisis we terecht zullen komen, als dit maar lang genoeg duurt. Iedereen kan bedenken dat, wanneer we dit allemaal weer te boven zijn, we er waarschijnlijk niet rijker op geworden zijn qua financiën. Maar misschien kan dat nu ook wat genuanceerd worden, omdat we juist in deze situatie ontdekken dat er veel meer in het leven is dan rijkdom uitgedrukt in geld.

Spinea Corona

Een blog over het virus had ik al. En alhoewel zelfs na dik twee weken alle nieuws nog steeds daardoor gedomineerd wordt, ben ik erover uitgeschreven. Over de veertig dagen tijd heb ik ook al iets gemeld. Toch geeft dat voor mij nu de meeste voldoening, om iets te hebben dat al dit geraas overstijgt. Een verhaal uit een andere tijd. Zelfs het materiaal dat vermoedelijk een paar maanden geleden voor deze weken ontwikkeld is, lijkt uit een andere wereld te komen. Verhalen over delen en goed zijn voor anderen, die ieder jaar rond deze periode sterker klinken dan normaal. En nu in nog schriller contrast staan met de realiteit van hamsteren en lock down. Maar ook nieuwe verhalen die nu geschreven worden en je bijvoorbeeld herinneren aan het feit dat corona kroon betekent in Latijn. Een woord dat we rond deze tijd dan weer tegenkomen in de spinea corona, doornenkroon.  

Lente

En natuurlijk is het ook gewoon lente en worden we door alle online vergaderen en onderwijs vanzelf weer beeldscherm moe. Wie had toch ooit verwacht dat de zoektocht naar ouderwetse teddyberen het eens zou winnen van pokémon!