Verbaas jij je ook wel eens over ogenschijnlijk simpele dingen? Het idee dat het in Nederland onmogelijk is om de Melkweg fatsoenlijk te zien, bijvoorbeeld. Of een prachtig schoon veertje op je glimmend verse scharreleieren uit de supermarkt. Of waarom treinen duurder is dan vliegen? Dingen waar je niet zomaar bij stil staat, maar waar ik mezelf soms ineens over kan opwinden.

MI

Ik ben Emmie (pseudo-acroniem mi) en maak me soms wat zorgen. Ik probeer kritisch te zijn ten opzichte van vele dingen die in het dagelijks leven op ons af komen. Is alles wat we zien en horen wel zo vanzelfsprekend, onschuldig of onveranderbaar als het lijkt? Wanneer je je bewust bent van de invloed van mechanismen als marketing, economische groei en sociale druk op je leven, kan je hierop reageren en proberen je leven anders in te richten.

Ratrace

Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik fulltime gewerkt in de gezondheidszorg en daarnaast gestudeerd. Ook toen de kinderen kwamen, ging ik door met werken. Ondanks dat patiënten regelmatig tegen me zeiden, dat ze meer tijd met hun kinderen hadden willen spenderen. Totdat steeds meer tot me doordrong dat ik in een soort ratrace beland was, dezelfde eindeloze drukte en stress waar zo veel mensen over klagen. Waarom moest ik zo nodig fulltime werken? Omdat ik dan de moeite waard ben? Omdat de overheid dat graag wil? Ik deed het omdat ik graag werk en het leuk vind om nieuwe dingen te doen. Maar ik ben in gaan zien dat dit niet ten koste kan gaan van wat er het meeste toe doet, het gezinsleven stond onder druk. Het roer moest om. Daarom heb ik ontslag genomen, om voor het eerst in mijn leven een pas op de plaats te maken. Om niet langer achter alles aan te rennen wat op mijn pad komt en werk en privé in balans te brengen.

Geloof

Zelf leef ik vanuit het christelijk geloof en voel me verantwoordelijk om bewust te leven en niet alleen bezig te zijn met wat goed is voor mij, maar ook betrokken te zijn op mijn omgeving en de rest van de wereld. Dit is een levenslange zoektocht naar wat goed is. Velen zijn vanuit allerlei overtuigingen en om diverse redenen ook op zoek naar een goede manier van leven en hoe dit het beste vormgegeven kan worden. Bloggen is daarbij een mooi middel, omdat je dan je ideeën en ervaringen kunt delen, geïnspireerd kunt worden door anderen en zo samen verder komt. Dat is de reden dat ik deze site begonnen ben, welkom.