Verbaas jij je ook wel eens over ogenschijnlijk simpele dingen? Het idee dat het in Nederland onmogelijk is om de Melkweg fatsoenlijk te zien, bijvoorbeeld. Of een prachtig schoon veertje op je glimmend verse scharreleieren uit de supermarkt. Of waarom treinen duurder is dan vliegen?
Dingen waar je niet zomaar bij stil staat, maar waar ik mezelf soms ineens over kan opwinden.

Ik ben Emmie (pseudo-acroniem mi) en maak me soms zorgen.
Ik probeer kritisch te zijn ten opzichte van vele dingen die in het dagelijks leven op ons af komen. Is alles wat we zien en horen wel zo vanzelfsprekend, onschuldig of onveranderbaar als het lijkt?
Wanneer je je bewust bent van de invloed van marketing, economische groei en sociale druk op je leven, kan je hierop reageren en proberen je leven anders in te richten.

Verantwoordelijkheid

Omdat ik leef vanuit het Christelijk geloof, voel me verantwoordelijk om bewust te leven en niet alleen bezig te zijn met wat goed is voor mezelf. God heeft ons gemaakt binnen een groter perspectief van de wereld, wij staan daar niet los van. Het is niet altijd makkelijk om hier elke dag bewust mee bezig te zijn, het is een levenslange zoektocht naar wat goed is.

Dit heeft invloed op allerlei terreinen, van de boodschappen en het werk dat je doet tot het huis waar je in woont. Kijk alleen al naar de Global Climate Agreements, het idee is dat alle landen samen streven naar beheersing van het klimaateffect, toch doen maar een beperkt aantal landen hieraan mee. Hierdoor kunnen we nog steeds makkelijk aan goedkope kleding, voeding, huishoudelijke apparatuur en dergelijke komen, uit landen die niet aan het verdrag mee doen.

Bewustwording

Zo werken we als consumenten het verdrag tegen, terwijl Nederland er wel mee heeft ingestemd. Ondernemingen die in Nederland gevestigd zijn dienen zich wel aan de maatregelen moeten houden en produceren zo relatief duurdere producten en hebben daardoor last van oneerlijke concurrentie. Wanneer je jezelf bewust wordt van dit soort mechanismen in onze samenleving, kan je hier rekening mee te houden in je dagelijks leven.

Velen zijn vanuit allerlei overtuigingen en om diverse redenen ook op zoek naar een goede manier van leven en hoe dit het beste vormgegeven kan worden. Bloggen is daarbij een mooi middel, omdat je dan je zoektocht kunt delen, geïnspireerd kan worden door anderen en zo samen verder komt. Dat is de reden dat ik deze site begonnen ben, om geïnspireerd te worden en te delen wat me bezighoud, in de breedste zin van het dagelijks leven.

Welkom!