Verbaas jij je ook wel eens over ogenschijnlijk simpele dingen? Het idee dat het in Nederland onmogelijk is om de Melkweg fatsoenlijk te zien, bijvoorbeeld. Of een prachtig schoon veertje op je glimmend verse scharreleieren uit de supermarkt. Of waarom treinen duurder is dan vliegen?
Dingen waar je niet zomaar bij stil staat, maar waar ik mezelf soms ineens over kan opwinden.

MI

Ik ben Emmie (pseudo-acroniem mi) en maak me soms wat zorgen. Ik probeer kritisch te zijn ten opzichte van vele dingen die in het dagelijks leven op ons af komen. Is alles wat we zien en horen wel zo vanzelfsprekend, onschuldig of onveranderbaar als het lijkt?
Wanneer je je bewust bent van de invloed van mechanismen als marketing, economische groei en sociale druk op je leven, kan je hierop reageren en proberen je leven anders in te richten.

Ratrace

Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik fulltime gewerkt in de gezondheidszorg en daarnaast gestudeerd. Ook toen de kinderen kwamen, ging ik door met werken. Ondanks dat patiënten regelmatig tegen me zeiden, dat ze meer tijd met hun kinderen hadden willen spenderen.
Totdat steeds meer tot me doordrong dat ik in een soort ratrace beland was, dezelfde eindeloze drukte en stress waar zo veel mensen over klagen. Waarom moest ik zo nodig fulltime werken? Ik deed het omdat ik graag werk en het leuk vind om nieuwe dingen te doen.
Inmiddels heb ik het roer omgegooid en hoef ik niet langer achter alles aan te rennen wat op mijn pad komt. Waardoor werk en privé meestal aardig in balans zijn.

Geloof

Zelf leef ik vanuit het christelijk geloof. Ik voel me verantwoordelijk om bewust te leven en niet alleen bezig te zijn met wat goed is voor mij. Het is belangrijk om betrokken te zijn bij mijn omgeving en de rest van de wereld.
Dit is een levenslange zoektocht naar wat goed is. Velen zijn vanuit allerlei overtuigingen en om diverse redenen ook op zoek naar een goede manier van leven en hoe dit het beste vormgegeven kan worden. Bloggen is daarbij een mooi middel, omdat je dan je ideeën en ervaringen kunt delen, geïnspireerd kunt worden door anderen en zo samen verder komt.
Dat is de reden dat ik deze site begonnen ben, welkom.